voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Zalmfilet met peterselietapenade

Zalmfilet met peterselietapenade

ingredi├źnten

500 gram winterwortels

1 citroen

1 sinaasappel

1 ui

2 teentjes knoflook

4 eetlepels platte peterselie

1 eetlepel kappertjes

4 eetlepels olijfolie

4 zalmfilets

50 gram boter


  • 1 Schaaf de wortel in lange linten en kook 4-5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Rasp 1 eetlepel van de schil van de citroen en 1 eetlepel van de sinaasappel. Verwijder de rest van de schil, snijd de partjes uit de vliesjes en gebruik ze als garnering.
  • 3 Meng de citroen- en sinaasappelrasp met de ui, knoflook, peterselie, kappertjes en 2 eetlepels olijfolie tot een tapenade.
  • 4 Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de zalm in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  • 5 Verwarm intussen de wortellinten afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 watt of verwarm ze in een vergiet boven een pan kokend water.
  • 6 Verdeel de wortel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de tapenade erover. Garneer met sinaasappel en citroen. Lekker met gebakken krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 32 gram