voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Zalmfilet met peterselietapenade

Zalmfilet met peterselietapenade

ingredi├źnten

500 gram winterwortels

1 citroen

1 sinaasappel

1 ui

2 teentjes knoflook

4 eetlepels platte peterselie

1 eetlepel kappertjes

4 eetlepels olijfolie

4 zalmfilets

50 gram boter


  • 1 Schaaf de wortel in lange linten en kook 4-5 minuten. Giet af en laat uitlekken.
  • 2 Rasp 1 eetlepel van de schil van de citroen en 1 eetlepel van de sinaasappel. Verwijder de rest van de schil, snijd de partjes uit de vliesjes en gebruik ze als garnering.
  • 3 Meng de citroen- en sinaasappelrasp met de ui, knoflook, peterselie, kappertjes en 2 eetlepels olijfolie tot een tapenade.
  • 4 Bestrooi de zalmfilet met zout en peper. Verhit de rest van de olijfolie en de boter en bak hierin de zalm in circa 2 minuten per kant goudbruin.
  • 5 Verwarm intussen de wortellinten afgedekt 2 minuten in de magnetron op 800 watt of verwarm ze in een vergiet boven een pan kokend water.
  • 6 Verdeel de wortel over de borden, leg de zalm erop en verdeel de tapenade erover. Garneer met sinaasappel en citroen. Lekker met gebakken krieltjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 32 gram