voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
Recepten Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

ingrediënten

400 gram aardappels

240 gram basmatirijst

300 gram zalmfilets

1 sjalot

1 ei

1 citroen

bosje peterselie

100 gram bloem

2 eetlepels olie

2 eetlepels boter


  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Kook de rijst.
  • 3 Leg de zalm en sjalot in een koekenpan en voeg water toe totdat de stukken zalm net onder staan.
  • 4 Breng aan de kook en pocheer de zalm circa 8 minuten net tegen de kook aan.
  • 5 Giet de aardappels af en laat uitlekken.
  • 6 Schep de zalm voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen.
  • 7 Klop het ei los met de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en de peterselie.
  • 8 Prak als alles is afgekoeld de aardappel en vis grof met een vork.
  • 9 Hak de sjalot fijn.
  • 10 Meng de aardappel, vis en sjalot met het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Schep de bloem in een diep bord.
  • 12 Vorm met je handen 4-6 koekjes (ca. 10 cm Ø) van het vismengsel en haal ze door de bloem.
  • 13 Verhit de olie en bak hierin de viskoekjes voorzichtig op middelhoge stand in circa 4 minuten per kant bruin.
  • 14 Smelt intussen de boter in een koekenpan en schep hierin de rijst om met de rest van de citroenrasp en citroensap naar smaak.
  • 15 Serveer de viskoekjes met de rijst.
  • 16 Lekker met doperwten-muntsalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 26 gram