online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

Zalmkoekjes met mosterdmayonaise

ingrediënten

200 gram rode zalm

2 sjalotjes

1 kleine ui

2 stengels bleekselderij

1 lente-/bosui

200 gram broodkruim

1 ei

125 milliliter crème fraîche

1 eetlepel bloem

4 eetlepels olijfolie

1 eidooier

1 eetlepel grove mosterd

1 citroen

400 milliliter zonnebloemolie

400 milliliter arachideolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de zalm met de sjalotjes, bleekselderij, bosui, de helft van het broodkruim, het ei, de crème fraîche en de bloem. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Vorm er 8 balletjes van en druk ze plat. Haal door de rest van het broodkruim en druk dit een beetje vast.
  • 3 Zet de koekjes eventueel even in de koelkast zodat ze iets steviger worden.
  • 4 Maak intussen de mosterdmayonaise. Klop in een keukenmachine of met een staafmixer de eidooier, mosterd, citroensap en -rasp door elkaar.
  • 5 Giet er al kloppend de zonnebloemolie in een dun straaltje bij tot de mayonaise dik genoeg is.
  • 6 Verhit een laagje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes 2-3 minuten per kant.
  • 7 Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer met de mosterdmayonaise.

bereidingstip

Zorg ervoor dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn.. Vervang de bleekselderij door grof geraspte knolselderij.. Neem prei of bieslook in plaats van bosui.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 5 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier