online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, brunch, voorgerecht
Recepten Zalmmousse

Zalmmousse

ingredi├źnten

6 blaadjes gelatine

400 gram gerookte zalm

1 sinaasappel

150 gram roomkaas naturel

chilipoeder

eetlepel roze peperkorrels

125 milliliter slagroom

2 takjes dille


benodigdheden

8 timbaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken.
  • 2 Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm.
  • 3 Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en de peperbessen erdoor.
  • 5 Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel.
  • 6 Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.


voedingswaarde

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 15 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier