online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, brunch, voorgerecht
Recepten Zalmmousse

Zalmmousse

ingredi├źnten

6 blaadjes gelatine

400 gram gerookte zalm

1 sinaasappel

150 gram roomkaas naturel

chilipoeder

eetlepel roze peperkorrels

125 milliliter slagroom

2 takjes dille


benodigdheden

8 timbaaltjes

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Bekleed de schaaltjes met vershoudfolie en laat de randen overhangen, zodat je het geheel later kunt afdekken.
  • 2 Bekleed de vormpjes met de helft van de zalm.
  • 3 Verwarm het sinaasappelsap. Neem de pan van de warmtebron, knijp de gelatine uit en roer door het sap. Laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 4 Snijd de rest van de zalm in kleine stukjes. Meng de roomkaas goed met het gelatinemengsel. Roer de zalm, chilipoeder en de peperbessen erdoor.
  • 5 Klop de slagroom stijf en schep voorzichtig door het zalmmengsel.
  • 6 Schep dit in de vormpjes en strijk de bovenkant glad.
  • 7 Dek af met vershoudfolie en laat in circa 3 uur opstijven in de koelkast.
  • 8 Verwijder de folie en stort de mousse op bordjes. Verwijder de rest van de folie en garneer met dille.


voedingswaarde

energie 220 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 15 gram