voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
Recepten Zalmmuffins met broccoli

Zalmmuffins met broccoli

ingrediënten

200 gram volkorenbloem

2 theelepels bakpoeder

4 eieren

200 milliliter melk

1 eetlepels verse dille

2 theelepels gedroogde dille

50 gram boter

250 gram broccoli

250 gram gerookte zalm


benodigdheden

muffinvorm

8 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder.
  • 2 Klop de eieren los met de melk en voeg de dille, boter en naar smaak peper toe. Mix tot een glad beslag.
  • 3 Schep de broccoli en zalm erdoor. Vul 8 holtes van de muffinvorm helemaal met het beslag en druk een beetje aan.
  • 4 Bak de zalmmuffins in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zalm door gerookte forel of makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram