voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
15 min.
lunch, tussendoortje, klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
recepten Zalmmuffins met broccoli

Zalmmuffins met broccoli

ingrediënten

200 gram volkorenbloem

2 theelepels bakpoeder

4 eieren

200 milliliter melk

1 eetlepels verse dille

2 theelepels gedroogde dille

50 gram boter

250 gram broccoli

250 gram gerookte zalm


benodigdheden

muffinvorm

8 papieren cupcakevormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Meng de bloem met het bakpoeder.
  • 2 Klop de eieren los met de melk en voeg de dille, boter en naar smaak peper toe. Mix tot een glad beslag.
  • 3 Schep de broccoli en zalm erdoor. Vul 8 holtes van de muffinvorm helemaal met het beslag en druk een beetje aan.
  • 4 Bak de zalmmuffins in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Vervang in dit recept de zalm door gerookte forel of makreel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 240 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 14 gram