online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

Zalmrolletjes met kruidenkaas en zoete mosterdcrème

ingrediënten

250 gram gerookte zalm

1 sinaasappel

2 eetlepels bieslook

1 eetlepel peterselie

200 gram roomkaas naturel

1 geroosterde paprika

125 milliliter demi crème fraîche

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel honing

3 takjes basilicum

3 eetlepels tuinkers


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Leg op een stuk vershoudfolie van circa 40 cm lang de plakjes zalm, elkaar overlappend, in een rechthoek van circa 25 x 30 cm.
  • 2 Boen de sinaasappel schoon met heet water en rasp 1 eetlepel van de schil. Pers de vrucht en zet het sap apart.
  • 3 Pureer de bieslook en peterselie en meng dit door de roomkaas. Meng ook sinaasappelrasp en zout en peper erdoor.
  • 4 Strijk dit mengsel met een spatel of pannenkoekmes over de zalm. Verdeel de paprikareepjes en wat basilicumblaadjes over de roomkaas.
  • 5 Laat de randen van de zalm aan de lange zijde 1 cm vrij. Rol de zalm op tot een stevige rol.
  • 6 Vouw de folie strak dicht en leg de zalmrol minimaal 1 uur in de koelkast. (Kan een dag van tevoren).
  • 7 Meng de crème fraîche met de mosterd, de honing en 1 eetlepel sinaasappelsap. Verwijder de folie van de zalm.
  • 8 Snijd de rol met een nat scherp mes in plakken van 1 cm. Leg de rolletjes naast elkaar op de borden met de mosterdcrème erbij. Garneer met basilicumblaadjes.

wijnadvies

Een heerlijk gerecht met de wat vollere Riesling van Arthur Metz en de wat frissere Lizard. Ook Sauvignon Blanc van Sensas, Danie de Wet en Gamma gaan goed samen met de zalm.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 20 gram