online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

ingrediënten

4 zalmfilets

4 zalmforelfilets

4 kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 sneeën oud witbrood

100 gram belegen kaas

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels peterselie

1 eetlepel dille

100 milliliter visbouillon

1 eetlepel zonnebloemolie

50 gram boter

250 gram sjalotjes

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels witte wijn

2 eetlepels sherry

1 eetlepel balsamicoazijn


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Begin met de sjalottencompote. Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 2 Dep intussen de visfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met het citroensap, zout en peper.
  • 3 Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Leg 4 filets naast elkaar in een ovenschaal.
  • 4 Meng het broodkruim met de helft van de kaas, de bosui, peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de zalmfilets in de schaal. Leg de andere filets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 7 Giet de visbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met folie en verwarm de zalmsandwiches 12-14 minuten in de oven.
  • 8 Serveer met de sjalottencompote. Lekker met aardappelpuree.

wijnadvies

Bij dit recept past Petit Chablis.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram