online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

Zalmsandwich met kaas, kruiden en sjalottencompote

ingrediënten

4 zalmfilets

4 zalmforelfilets

4 kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 sneeën oud witbrood

100 gram belegen kaas

2 lente-/bosuitjes

2 eetlepels peterselie

1 eetlepel dille

100 milliliter visbouillon

1 eetlepel zonnebloemolie

50 gram boter

250 gram sjalotjes

1 rode ui

1 teentje knoflook

1 eetlepel bruine suiker

2 eetlepels witte wijn

2 eetlepels sherry

1 eetlepel balsamicoazijn


benodigdheden

keukenpapier

aluminiumfolie

  • 1 Begin met de sjalottencompote. Verhit de olie en boter en fruit hierin de sjalotjes, rode ui en knoflook 2 minuten. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten.
  • 2 Dep intussen de visfilets droog met keukenpapier en wrijf ze in met het citroensap, zout en peper.
  • 3 Snijd de vis in 8 gelijke stukken. Leg 4 filets naast elkaar in een ovenschaal.
  • 4 Meng het broodkruim met de helft van de kaas, de bosui, peterselie en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 6 Verdeel 3/4 van het kruidenmengsel over de zalmfilets in de schaal. Leg de andere filets erop en verdeel de rest van het kruidenmengsel erover. Bestrooi met de rest van de kaas.
  • 7 Giet de visbouillon op de bodem van de schaal. Dek de schaal af met folie en verwarm de zalmsandwiches 12-14 minuten in de oven.
  • 8 Serveer met de sjalottencompote. Lekker met aardappelpuree.

wijnadvies

Bij dit recept past Petit Chablis.


voedingswaarde

energie 430 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram