online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmtaart met courgette en kaas

Zalmtaart met courgette en kaas

ingrediënten

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 eetlepel olijfolie

1 middelgrote courgette

2 kleine courgettes

2 sjalotjes

1 ui

2 eetlepels verse tijm

2 theelepels gedroogde tijm

200 gram rode zalm

3 eieren

200 milliliter kookroom

100 gram belegen kaas


benodigdheden

quichevorm

springvorm

bakpapier

steunvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de quichevorm in en bekleed met de plakjes bladerdeeg. Druk de naden van het bladerdeeg met duim en wijsvinger tegen elkaar. Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
  • 2 Leg een stuk bakpapier met daarop de steunvulling op de deegbodem. Bak het deeg 12 minuten voor in het midden van de oven. Verwijder daarna de steunvulling en bakpapier.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de courgette en sjalotjes in 2-3 minuten beetgaar.
  • 4 Verdeel de helft van het courgettemengsel over de taartbodem. Bestrooi met 1 eetl. tijm. Verdeel de zalm erover, met daarover de rest van het courgettemengsel.
  • 5 Klop de eieren los met de kookroom, kaas en de rest van de tijm, peper en zout. Giet dit mengsel over de taartvulling.
  • 6 Bak de taart in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

wijnadvies

Verrukkelijk met een Duitse Riesling Classic, een Côtes de Provence rosé of een Pinotage rosé.


voedingswaarde

energie 630 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 25 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 29 gram