online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Zalmtaartje met koriander en mosterd

Zalmtaartje met koriander en mosterd

ingrediënten

200 gram zalmfilets

200 milliliter visbouillon

2 vellen filodeeg

50 gram boter

100 gram gerookte zalm

1 kleine rode ui

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel mosterd

2 eetlepels verse koriander


benodigdheden

muffinbakblik

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon. Laat goed uitlekken, dep droog en verdeel in kleine stukjes.
  • 2 Snijd het deeg in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan beide kanten met boter en leg ze diagonaal gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of in de taartvormpjes. Bak de deegbodems in circa 12 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
  • 3 Meng de gerookte zalm en gepocheerde zalmfilet met de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander.
  • 4 Wip de taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel het zalmmengsel erover en garneer met de overige koriander.


voedingswaarde

energie 330 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 17 gram