voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
lunch, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Zalmtaartje met koriander en mosterd

Zalmtaartje met koriander en mosterd

ingrediënten

200 gram zalmfilets

200 milliliter visbouillon

2 vellen filodeeg

50 gram boter

100 gram gerookte zalm

1 kleine rode ui

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel mosterd

2 eetlepels verse koriander


benodigdheden

muffinbakblik

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Pocheer de zalmfilet 5-7 minuten in de hete visbouillon. Laat goed uitlekken, dep droog en verdeel in kleine stukjes.
  • 2 Snijd het deeg in 8 vierkanten. Bestrijk de vierkantjes aan beide kanten met boter en leg ze diagonaal gestapeld in 4 holtes van de muffinvorm of in de taartvormpjes. Bak de deegbodems in circa 12 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven.
  • 3 Meng de gerookte zalm en gepocheerde zalmfilet met de ui, olie, mosterd en de helft van de koriander.
  • 4 Wip de taartbodempjes uit de vormpjes, verdeel het zalmmengsel erover en garneer met de overige koriander.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 17 gram