voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Zalmtaartje met mascarpone

Zalmtaartje met mascarpone

ingrediënten

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 courgette

4 zalmmoten

1 ei

100 milliliter crème fraîche

50 gram mascarpone

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel citroensap

25 gram waterkers

25 gram rucola


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed elk taartvormpje met 2 plakjes bladerdeeg en snijd het deeg rondom netjes bij.
  • 2 Prik met een vork gaatjes in het deeg en verdeel er de plakjes courgette over. Bestrooi licht met zout en peper. Zet de vormpjes op een bakplaat en bak de taartjes circa 10 minuten voor. Neem ze uit de oven en leg de moten zalm op de courgette.
  • 3 Klop het ei los met de crème fraîche en wat zout en peper. Verdeel dit over de taartjes en bak ze in circa 10 minuten helemaal gaar en bruin.
  • 4 Roer ondertussen de mascarpone los met citroenrasp en -sap en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de taartjes voorzichtig uit de vormpjes. Verdeel de waterkers over 4 borden en zet er een taartje op. Verdeel over elk taartje een lepel mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 35 gram