online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Zalmterrine met avocado en garnalen

Zalmterrine met avocado en garnalen

ingrediënten

2 avocado's

1 citroen

500 gram kwark

125 gram mascarpone

2 eetlepels geraspte mierikswortel

1 eetlepel mosterd

1 wit casinobrood

400 gram gerookte zalm

1 pot geroosterde rode paprika

2 eieren

100 gram Hollandse garnalen

100 gram garnalen

1 bosje dille

1 bosje bieslook


benodigdheden

deegroller

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Besprenkel de avocado met het citroensap. Meng de kwark met de mascarpone, citroenrasp, zout en peper.
  • 2 Verdeel dit mengsel over 2 kommen. Roer door de ene helft de mierikswortel en door de andere helft de mosterd.
  • 3 Snijd de korsten aan de zijkant van het brood. Snijd het brood in lange plakken en snijd alle korst eraf. Rol iets platter.
  • 4 Bekleed de cakevorm met folie en laat dit royaal overhangen. Bestrijk een broodreep met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant naar boven in de vorm. Verdeel daarover 1/3 van de zalm, de helft van de avocado en leg een laagje paprika erop.
  • 5 Bestrijk een broodreep aan beide kanten met mosterdcrème, leg in de vorm en leg daarop een laagje paprika, de rest van de avocado en de helft van de overige zalm (zet de rest in de koeling).
  • 6 Bestrijk een broodreep aan een kant met mierikswortelcrème en leg met de besmeerde kant op de zalm om af te dekken. Vouw het folie over het brood.
  • 7 Leg er een vol literpak (bijv. melk) op zodat het iets verzwaard is en zet de terrine minimaal 3 uur in de koelkast. Meng de kwarkcrème die over is door elkaar.
  • 8 Vouw het folie open, keer de terrine en verwijder het folie. Bestrijk de terrine met de kwarkcrème en bekleed de bovenkant met de overige zalm.
  • 9 Leg plakjes ei en garnalen erop. Bestrooi de zijkanten en bovenkant met de dille en bieslook. Snijd de terrine in plakken.

bereidingstip

Neem ricotta of roomkaas voor dit recept in plaats van mascarpone.. Varieer met de vulling. Kies eens voor plakjes komkommer, groene asperges, kappertjes of bosui en leg rolletjes ansjovis tussen de plakjes ei.


voedingswaarde

energie 600 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 34 gram