online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
moeilijk
25 min.
lunch, brunch, voorgerecht
Recepten Zalmterrine met hardgekookte eieren

Zalmterrine met hardgekookte eieren

ingrediënten

200 gram gerookte zalm

200 milliliter visfond

200 milliliter visbouillon van tablet

1 eetlepel citroensap

400 gram zalmfilets

5 blaadjes gelatine

4 eieren

125 milliliter slagroom

150 gram ricotta


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

keukenmachine

  • 1 Bekleed een cakevorm met plastic folie en verdeel de gerookte zalm-plakken over de vorm. Laat aan de randen overhangen.
  • 2 Breng de visfond met het citroensap aan de kook en leg de zalmfilet erin. Laat op lage stand in circa 5 minuten pocheren.
  • 3 Laat de gelatine weken in koud water. Neem de zalmfilet uit de fond en laat afkoelen.
  • 4 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Spoel ze onder koud water en pel ze. Klop de slagroom bijna stijf en zet koel weg.
  • 5 Zeef de fond en verwarm opnieuw. Laat de gelatine hierin oplossen en laat al roerende afkoelen tot het mengsel lobbig is.
  • 6 Doe de gare afgekoelde zalmfilet met de ricotta en de lobbige fond in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat citroensap of/en -rasp.
  • 7 Doe het mengsel in een kom en schep de slagroom erdoor. Schep de helft van dit mengsel in de vorm en strijk glad. Leg de eieren erin en druk ze een beetje aan. Vul aan met de rest van het zalmmengsel, strijk glad en vouw de overhangende gerookte zalm erover.
  • 8 Dek af met plastic folie en zet minimaal een halve dag of een nacht in de koelkast. Stort de terrine op een schaal en garneer eventueel met dille.

wijnadvies

Erg lekker met een fruitige, wat vollere Chardonnay: Sunny Mountain, Danie de Wet of Viña Maipo houden zich aanbevolen.


voedingswaarde

energie 280 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 22 gram