online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Zebrataart

Zebrataart

ingrediënten

250 milliliter zonnebloemolie

250 gram suiker

2 zakjes vanillesuiker

100 milliliter melk

4 eieren

300 gram zelfrijzend bakmeel

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel citroenrasp

40 gram cacaopoeder

1 theelepel sinaasappelrasp

200 milliliter crème fraîche

250 gram bosvruchten

poedersuiker

6 muntblaadjes


benodigdheden

springvorm

bakpapier

2 spuitzakken

1 satéprikker

  • 1 Verwarm de oven voor op 170ºC.
  • 2 Meng de olie, suiker, 1 zakje vanillesuiker, melk, eieren en een snufje zout in een beslagkom en klop met een garde of handmixer door elkaar.
  • 3 Giet de helft van dit mengsel in een tweede kom.
  • 4 Zeef boven 1 kom 175 gram zelfrijzend bakmeel en meng er 1/2 theelepel bakpoeder en de citroenrasp door.
  • 5 Zeef boven de andere kom de rest van het zelfrijzend bakmeel en meng er de rest van het bakpoeder, de cacao en sinaasappelrasp door.
  • 6 Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  • 7 Vul 1 spuitzak met het vanillebeslag en 1 spuitzak met het chocoladebeslag.
  • 8 Knip een puntje van de spuitzakken af.
  • 9 Spuit een beetje vanillebeslag in het midden van de bodem van de springvorm.
  • 10 Spuit in het midden van het lichte vanillebeslag een beetje chocoladebeslag en daarop weer wat vanillebeslag. Het vloeit zo iets uit in ringen, strijk niet uit.
  • 11 Blijf dit herhalen tot de spuitzakken leeg zijn.
  • 12 Bak de taart in het midden van de oven in 40-45 minuten gaar.
  • 13 Steek een satéprikker in het midden van de cake en kijk of de prikker er schoon uitkomt: dan is de taart gaar.
  • 14 Laat de taart buiten de oven 10 minuten staan.
  • 15 Maak de rand van de taart voorzichtig los en laat de taart afkoelen.
  • 16 Klop de crème fraîche los met de overige vanillesuiker.
  • 17 Snijd als de bovenkant van de taart iets bol is deze zonodig bij.
  • 18 Bestrijk de bovenkant met de crème fraîche en verdeel het fruit en muntblaadjes erover.
  • 19 Bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 685 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 10 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier