online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zeeuwse vissoep met room en dragon

Zeeuwse vissoep met room en dragon

ingredi├źnten

2 eetlepels boter

1 ui

1 wortel

1 theelepel gedroogde dragon

1 takje verse dragon

5 draadjes saffraan

2 tomaten

300 gram witvisfilets

1 liter visbouillon

100 milliliter kookroom

150 gram Hollandse garnalen


  • 1 Verwarm de boter in een soeppan met dikke bodem en fruit de ui en de wortel met de dragon en de saffraan circa 5 minuten op lage stand tot alles licht verkleurd is.
  • 2 Voeg de tomaten, bloem en visfilet toe en laat een paar minuten zachtjes mee bakken.
  • 3 Roer de bouillon erdoor en breng het geheel aan de kook. Laat de soep circa 10 minuten op lage stand koken en pureer deze dan.
  • 4 Voeg de kookroom toe en breng opnieuw even aan de kook.
  • 5 Warm de laatste minuut de garnalen mee en serveer de soep met een paar gesnipperde blaadjes dragon en wat versgemalen peper.

wijnadvies

Zeeuwse specialiteit, maar schenk niet te zuinig… Want Indomita Sauvignon Blanc is hier heerlijk bij. En niet te vergeten Sea Breeze. De zee is in Zeeland immers vlakbij..


voedingswaarde

energie 230 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 23 gram