online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
40 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Zelfgemaakte kippenragout

Zelfgemaakte kippenragout

ingrediënten

1 kilogram kip

1 ui

2 laurierblaadjes

2 kruidnagels

3 blaadjes foelie

50 gram boter

40 gram bloem

2 eetlepels citroensap

nootmuskaat

2 eidooiers

125 milliliter slagroom

125 milliliter koksroom

2 eetlepels peterselie


  • 1 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en roer er de bloem door. Blijf roeren tot het mengsel als een bal van de bodem van de pan los laat.
  • 2 Roer er scheut voor scheut de bouillon door tot het een dikke gebonden saus is. Breng de saus op smaak met citroensap, nootmuskaat, zout en peper. Warm de stukjes kip op in de saus.
  • 3 Roer de eierdooiers los met de room en roer dit mengsel door de ragout.
  • 4 Warm goed door maar let op dat de ragout niet meer kookt. Bestrooi met de peterselie.

wijnadvies

Een levendige Pinot Blanc uit de Elzas of een Rijnse RieslingKabinett, lekker gekoeld schenken (9-11°C).


voedingswaarde

energie 450 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 33 gram