online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

ingrediënten

400 gram zoete aardappels

1 ui

750 milliliter groentebouillon

1 eetlepel currypasta

1 eetlepel kerriepoeder

3 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 pitabroodjes

4 eetlepels yoghurt

1 handje peterselie


  • 1 Kook de zoete aardappels en ui in de groentebouillon in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Voeg de currypasta of kerriepoeder toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Mix de zonnebloemolie met de komijnpoeder en een snufje zout. Snijd de pitabroodjes in repen en rol ze door de komijnolie. Bak ze knapperig in de oven.
  • 4 Serveer de soep in glaasjes met een schepje yoghurt, wat fijngehakte peterselie en de pitabroodstengels.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram