voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, tussengerecht
Recepten Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

Zoete aardappel-currysoepje met pitabroodstengels

ingredi├źnten

400 gram zoete aardappels

1 ui

750 milliliter groentebouillon

1 eetlepel currypasta

1 eetlepel kerriepoeder

3 eetlepels zonnebloemolie

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

4 pitabroodjes

4 eetlepels yoghurt

1 handje peterselie


  • 1 Kook de zoete aardappels en ui in de groentebouillon in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Voeg de currypasta of kerriepoeder toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Mix de zonnebloemolie met de komijnpoeder en een snufje zout. Snijd de pitabroodjes in repen en rol ze door de komijnolie. Bak ze knapperig in de oven.
  • 4 Serveer de soep in glaasjes met een schepje yoghurt, wat fijngehakte peterselie en de pitabroodstengels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram