online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, voorgerecht
Recepten Zoete-aardappelbeignets met kerrie en yoghurtdip

Zoete-aardappelbeignets met kerrie en yoghurtdip

ingrediënten

2 zoete aardappels

1 eiwit

2 eetlepels bloem

1 theelepel kerriepoeder

500 milliliter zonnebloemolie

100 gram Griekse yoghurt

1 teentje knoflook

1 takje munt

1 takje peterselie

limoen


benodigheden

keukenpapier

  • 1 Roer de ingrediënten voor de dip door elkaar, dek af en laat in de koelkast op smaak komen.
  • 2 Snijd de aardappels in gelijke dunne schijfjes. Klop het eiwit los met een garde. Zeef de bloem, kerrie en een snuf zout erboven en klop tot een luchtig beslag.
  • 3 Verhit de olie in een diepe hapjespan. De olie is heet genoeg als een klein druppeltje van het beslag blijft drijven en de olie laat sissen.
  • 4 Haal de aardappelschijfjes met 2 vorken door het beslag en leg ze voorzichtig met een paar stuks tegelijk in de hete olie. Frituur de beignets om en om in een paar minuten goudbruin. Laat kort uitlekken op keukenpapier en houd eventueel warm in de oven.
  • 5 Serveer de beignets warm op een grote schaal met de yoghurtdip.

wijnadvies

Poème Marsanne Viognier is een wat rijkere witte wijn bij de beignets, met toch een lekker frisse afdronk.


voedingswaarde

energie 165 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 4 gram