online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
Recepten Zoete-aardappelburger met balsamico-ui en geitenkaas

Zoete-aardappelburger met balsamico-ui en geitenkaas

ingredi├źnten

500 gram zoete aardappels

2 teentjes knoflook

1 eetlepel oregano

2 theelepels komijnpoeder (djinten)

2 eieren

200 gram zachte geitenkaas

2 eetlepels paneermeel

4 eetlepels zonnebloemolie

1 rode ui

2 eetlepels balsamicoazijn

4 hamburgerbroodjes

75 gram rucola


  • 1 Meng de zoete aardappel, knoflook, oregano en komijn in een keukenmachine. Roer de eieren, de helft van de geitenkaas en het paneermeel erdoor en breng op smaak met zout en peper. Maak er met vochtige handen 4 grote of 8 kleine burgers van en zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • 2 Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie op middelhoge stand en bak hierin de burgers in 7-8 minuten rondom goudbruin en gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin rode ui met de balsamicoazijn in 9-10 minuten zacht.
  • 3 Gril de hamburgerbroodjes op de snijkant. Beleg de broodjes met de rucola, de zoete-aardappelburgers, balsamico-uien en de rest van de geitenkaas.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 21 gram