voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
Recepten Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

ingrediënten

800 gram zoete aardappels

300 gram roomkaas

3 eetlepels boter

10 blaadjes verse salie

3 eetlepels gedroogde salie

75 gram broodkruim

75 gram paneermeel

50 gram pecannoten

3 kandijkoekjes


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  • 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  • 4 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  • 5 Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 14 gram