voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
recepten Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten

ingrediënten

800 gram zoete aardappels

300 gram roomkaas

3 eetlepels boter

10 blaadjes verse salie

3 eetlepels gedroogde salie

75 gram broodkruim

75 gram paneermeel

50 gram pecannoten

3 kandijkoekjes


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
  • 3 Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
  • 4 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
  • 5 Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 14 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier