voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zoete aardappelsoep met knoflooktoast

Zoete aardappelsoep met knoflooktoast

ingredi├źnten

3 teentjes knoflook

2 eetlepels zonnebloemolie

1 ui

theelepel kaneelpoeder

theelepel chilipoeder

1 kilogram zoete aardappel

1 liter groentebouillon

1 stokbrood

4 eetlepels yoghurt


  • 1 Verwarm de grill op de hoogste stand. Halveer 1 teentje knoflook en pers de andere teentjes. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin kort de ui en geperste knoflook.
  • 2 Voeg de kaneel- en chilipoeder en zoete aardappels toe en schenk de groentebouillon erbij. Kook circa 15 minuten totdat de aardappels zacht zijn.
  • 3 Bestrijk ondertussen de plakjes stokbrood met de gehalveerde knoflook en gril deze knapperig in de oven.
  • 4 Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en serveer met de yoghurt en de knoflooktoast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 89 gram
eiwit 10 gram