online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

Zoete aardappelstamp met appel en zuurkool

ingrediënten

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

4 schouderkarbonades

4 ribkarbonades

500 gram zoete aardappels

300 gram kruimige aardappels

2 eetlepels boter

1 ui

1 theelepel gedroogde rozemarijn

2 teentjes knoflook

2 appels

500 gram wijnzuurkool

500 gram zuurkool naturel


  • 1 Meng de Italiaanse kruiden met de olijfolie, balsamico, zout en peper. Bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.
  • 2 Kook de zoete en kruimige aardappels in ruim water met wat zout gaar. Giet af en laat uitstomen.
  • 3 Verhit intussen 1 eetlepel boter in een hapjespan en fruit de ui met de rozemarijn in circa 4 minuten zacht. Voeg de knoflook en appelstukjes toe en roerbak 1 minuut. Schep de zuurkool hierop en warm met het deksel op de pan nog circa 10 minuten door.
  • 4 Verhit intussen een grillpan en gril de karbonades aan beide kanten in 5-7 minuten bruin en gaar.
  • 5 Stamp de aardappels met 1 eetlepel boter fijn. Breng de zuurkool op smaak met peper. Leg de karbonades op de aardappelstamp en serveer met de zuurkool.

bereidingstip

Als je in een recept de gewone aardappels in je stamppot combineert met zoete aardappels, krijg je meteen wat extra groente binnen. De zoete aardappel, ook bekend als bataat, is namelijk helemaal geen aardappel. Deze oranje knol zit bomvol vitamine A en C en je kunt er eindeloos mee variëren. De wat zoetige, kruidige smaak combineert heel goed met zoute en pittige ingrediënten.


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 29 gram