online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

Zoete-aardappelstamppot met spitskool en shoarma

ingredi├źnten

1 kilogram zoete aardappel

bol knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 grote ui

1 theelepel kaneelpoeder

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 verse gember

600 gram spitskolen

1 eetlepel boter

1 eetlepel olijfolie

400 gram shoarmavlees

2 eetlepels honing


  • 1 Kook de aardappelblokjes met de knoflook in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui in circa 5 minuten zacht. Voeg de specerijen, gember en koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand. Leg een deksel op de pan en stoof de kool in circa 5 minuten beetgaar.
  • 3 Giet de aardappels af en laat goed uitlekken. Voeg de boter toe en stamp tot een gladde puree. Schep de gekruide kool erdoor en breng de stamppot op smaak met peper.
  • 4 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de shoarmareepjes in circa 4 minuten op hoge stand gaar.
  • 5 Voeg de honing toe en bak het vlees nog een paar minuten op middelhoge stand krokant. Serveer het shoarmavlees bij de stamppot.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 26 gram