online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak, klein gerecht/hapje
Recepten Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

Zoete bladerdeeghapjes met frambozenroomkaas

ingrediënten

2 plakjes bladerdeeg

1 eidooier

100 gram roomkaas

125 gram frambozen

1 zakje vanillesuiker

poedersuiker


benodigdheden

muffinvorm

bakpapier

blindbakvulling

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Snijd de plakjes bladerdeeg in 4 vierkanten (totaal 8). Duw de vierkantjes in een muffinvorm en bestrijk de randjes met losgeklopt eigeel.
  • 3 Snijd vierkantjes van bakpapier, leg deze in de muffinbakjes en vul met gedroogde bonen of rijst om blind te bakken. Bak de bladerdeegbakjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier met de blindbakvulling, laat de bakjes afkoelen en neem ze uit de vorm.
  • 4 Meng in een keukenmachine de roomkaas met de frambozen (houd er 8 apart om te garneren) en vanillesuiker. Voeg eventueel wat extra poedersuiker toe naar smaak.
  • 5 Schep wat van de frambozenroomkaas in de bladerdeegbakjes, druk er 1 framboos bovenop en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram