voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
Recepten Zoete kipkarbonades met gember en citroen

Zoete kipkarbonades met gember en citroen

ingrediënten

8 kipkarbonades

citroen

1 eetlepel tomatenketchup

1 eetlepel chilisaus

2 eetlepels vloeibare honing

2 eetlepels ketjap manis

1 citroen

2 teentjes knoflook

1 verse gember

100 milliliter kippenbouillon


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd overtollig vet van de kipkarbonades en leg ze in een ovenschaal. Klop alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en giet over de kip. Schep de kip goed door en zet afgedekt minstens 2 uur in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de kipkarbonades nog even om in de marinade en bak ze in circa 50 minuten gaar en bruin.
  • 3 Leg even­tueel wat schijfjes citroen op of naast de kip. Keer de kip op de helft van de baktijd om.
  • 4 Lekker met rijst en boontjes.

bereidingstip

De marinade kan ook gebruikt worden voor kipfiletblokjes, vleugeltjes en drumsticks.

wijnadvies

Lekker ‘blussen’ wordt het met Danie de Wet, Viña Maipo en Jean Sablenay Chardonnay. Ook de rosé van Viña Maipo, Qué Mas of J.L. Cevenne smaakt prima bij kip.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 37 gram