online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem

Zoete rijsttaart met speculaaskruidenbodem

ingrediënten

100 gram bruine basterdsuiker

200 gram boter

300 gram bloem

bloem

1 eetlepel speculaaskruiden

1 ei

1 vanillestokje

1 liter volle melk

100 gram suiker

150 gram dessertrijst

2 eieren


benodigdheden

vershoudfolie

bakpapier

lage taartvorm met ribbelrand

  • 1 Vermeng de suiker en boter met elkaar en zeef de bloem en speculaaskruiden erboven. Kneed dit met een eetlepel van het losgeklopte ei snel tot een soepel deeg. Verpak het in vershoudfolie of bakpapier en laat het in de koelkast minimaal een uur opstijven.
  • 2 Maak ondertussen de vulling: schraap het merg uit het vanillestokje. Breng de melk aan de kook met het vanillestokje en merg, suiker en rijst en laat op lage stand in 20 minuten zachtjes gaar koken. Roer af en toe over de bodem.
  • 3 Giet over in een schaal, verwijder het vanillestokje en laat een beetje afkoelen.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Vet de taartvorm in en bekleed met het deeg. Snijd de bovenkant van de rand netjes bij.
  • 5 Klop de eieren met het overgebleven deel van het losgeklopte ei in een paar minuten lichtgeel en schuimig en roer dit door de rijstepap tot alles goed is vermengd. Stort dit in de deegvorm en strijk de bovenkant glad.
  • 6 Bak de taart in het midden van de oven in 30 à 40 minuten gaar en lichtbruin.
  • 7 Laat helemaal afkoelen buiten de koelkast en garneer eventueel met stijf geslagen slagroom.


voedingswaarde

energie 585 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 13 gram