voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
Recepten Zoetzure tomatensaus

Zoetzure tomatensaus

ingrediënten

1 teentje knoflook

1 sjalot

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel bruine basterdsuiker

1 eetlepel honing

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 eetlepel citroensap

2 eetlepels tomatenpuree

1 eetlepel sojasaus

150 milliliter kippenbouillon

150 milliliter kruidenbouillon


  • 1 Fruit de knoflook en de sjalot in de arachideolie.
  • 2 Voeg de basterdsuiker, de koriander (ketoembar), het citroensap, de tomatenpuree en de sojasaus toe.
  • 3 Laat 1 minuut stoven en giet de kippenbouillon (voor vegetariërs kruidenbouillon) erbij.
  • 4 Kook 1 minuut en laat de saus daarna afkoelen. Lekker bij de maïskoekjes met prei en kaas en de rosbiefrolletjes met courgette.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 55 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 1 gram