voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
Recepten Zoetzuur van bloemkool

Zoetzuur van bloemkool

ingredi├źnten

400 gram bloemkolen

300 milliliter blanke azijn

150 gram suiker

1 theelepel kurkuma

2 steranijs

kaneelstokje

eetlepel kerrie

1 verse gember


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Blancheer de bloemkoolroosjes 2-3 minuten, giet ze af en houd apart.
  • 2 Verwarm de azijn met 200 ml water en de suiker tot de suiker is opgelost.
  • 3 Voeg de kurkuma (koenjit), steranijs, kaneel, kerrie, gember en de bloemkoolroosjes toe.
  • 4 Schep dit mengsel in schone potten met deksel en bewaar maximaal 3 weken in de koelkast. Lekker bij oosterse gerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram