online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerbietjessalade met geroosterde zalm

Zomerbietjessalade met geroosterde zalm

ingrediënten

600 gram zalmfilets

1 citroen

2 eetlepels honing

2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

125 milliliter olijfolie

50 milliliter rodewijnazijn

2 sjalotjes

1 theelepel dijonmosterd

8 rauwe bieten

krop ijsbergsla

200 milliliter crème fraîche

2 lente-/bosuitjes

bosje bieslook

125 gram geitenkaas


  • 1 Snijd de zalmfilet in 4 porties. Bestrooi met (zee)zout en verdeel citroensap, -rasp en honing erover.
  • 2 Masseer dit mengsel een beetje in de zalm en laat 20-25 minuten marineren.
  • 3 Klop een dressing van 100 ml olie, de azijn, sjalot, mosterd, zout en peper.
  • 4 Schil de bietjes en bewaar het loof. Schaaf de bietjes dun of rasp ze grof.
  • 5 Schep de bietjes om met het fijngesneden loof, de ijsbergsla en de dressing.
  • 6 Meng de crème fraîche met de bosui.
  • 7 Besprenkel de zalm met de rest van de olie en rooster de vis 2-3 minuten per kant in een hete grillpan of op de barbecue.
  • 8 Serveer de bietjessalade op een schaal of borden.
  • 9 Verdeel de geitenkaas erover en leg de zalm erop.
  • 10 Serveer de crème fraîche erbij.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas door ricotta.. Neem dille in plaats van bosui.. Gebruik eventueel plakjes gekookte biet voor de salade.


voedingswaarde

energie 905 kcal
vet 75 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 38 gram