voor 10:00 besteld vandaag in huis

eenvoudig
45 min.
tussendoortje
recepten Zomerfruitsiroop

Zomerfruitsiroop

ingredi├źnten

1 kilogram fruit naar keuze

1 citroen

500 gram rietsuiker

500 gram suiker


  • 1 Pureer het fruit met het citroensap en een paar eetlepels water. Laat een half uur uitlekken in een fijne zeef boven een pan.
  • 2 Meng het sap met de suiker en breng aan de kook. Laat het sap op lage stand circa 15 minuten zachtjes koken tot het geconcentreerder en stroperiger wordt.
  • 3 Giet deze siroop in brandschone afsluitbare flessen of potten, dek af en laat afkoelen.

bereidingstip

Je kunt aan de siroop nog verse gember, citrusschil of takjes kruiden als lavendel of tijm toevoegen voor extra aroma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 3005 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 709 gram
eiwit 12 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier