online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomergroentegratin met gepofte aardappel

Zomergroentegratin met gepofte aardappel

ingrediënten

4 aardappels

4 eetlepels olijfolie

1 rode paprika

1 groene paprika

4 lente-/bosuitjes

100 gram peultjes

200 gram wortels

1 courgette

150 mais

2 eetlepels verse bladselderij

2 eetlepels verse peterselie

100 gram hüttenkäse

150 gram mozzarella


  • 1 Prik de schil van de aardappels in en zet ze in een cirkel in een magnetronschaal. Gaar de aardappels afgedekt 8-10 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak hierin de paprikarepen en bosui circa 4 minuten.
  • 3 Kook intussen de peultjes en wortel beetgaar en giet af.
  • 4 Schep met de courgette en mais door het paprikamengsel en bak circa 2 minuten mee. Schakel de warmtebron uit.
  • 5 Schep de bladselderij en hüttenkäse door de groenten en breng op smaak met zout en peper.
  • 6 Schep de groenten in een ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Zet de schaal in de oven tot de kaas gesmolten is.
  • 7 Snijd de aardappels open en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met olijfolie en serveer bij de gratin.


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 16 gram