online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerminestrone

Zomerminestrone

ingrediënten

150 gram pancetta

2 teentjes knoflook

1 keer basisrecept soffritto

2 liter vleesbouillon

200 gram sperziebonen

1 courgette

1 venkelknol

3 tomaten

100 gram diepvriesdoperwten

100 gram pastaschelpjes

2 eetlepels platte peterselie

1 ciabattabrood

100 gram Parmezaanse kaas


  • 1 Verhit een soeppan en bak hierin de pancetta.
  • 2 Voeg de knoflook toe en fruit deze even mee.
  • 3 Schep de soffritto (zie basisrecept soffritto) erdoor en verwarm 2-3 minuten.
  • 4 Giet de bouillon erbij en voeg de sperziebonen, courgette, venkel, tomaten, doperwten en pasta toe.
  • 5 Kook zachtjes circa 12 minuten.
  • 6 Schep de peterselie erdoor.
  • 7 Serveer de soep met het ciabattabrood en de Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Laat de pancetta weg en kies voor groentebouillon voor een vegetarische soep.. Vervang de pancetta door bacon of gerookte spekblokjes en vervang de pasta door rijst.. Neem eens tuinbonen in plaats van sperziebonen en peultjes in plaats van doperwten.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 20 gram