voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomers vispotje met witte wijn en tomaat

Zomers vispotje met witte wijn en tomaat

ingrediënten

2 eetlepels olijfolie

1 ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel tomatenpuree

4 tomaten

150 milliliter droge witte wijn

400 gram ovenfriet

1 visbouillontablet

400 gram visfilets

1 pot gekookte mossel

1 zak kropsla

1 bosje peterselie

1 rode ui

2 eetlepels sladressing


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten.
  • 3 Bak de knoflook 1 minuut mee en voeg de tomatenpuree en blokjes tomaat toe.
  • 4 Fruit mee tot de tomaten iets zachter zijn en blus af met de wijn.
  • 5 Laat circa 5 minuten zachtjes koken.
  • 6 Leg intussen de ovenfriet op de bakplaat en bak circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Roer de bouillontablet door de saus en leg de stukken visfilet erin.
  • 8 Laat afgedekt circa 20 minuten garen.
  • 9 Voeg na circa 10 minuten de mosselen toe.
  • 10 Meng intussen de sla met de peterselie, uienringen en dressing.
  • 11 Neem de friet uit de oven en serveer met het vispotje en de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram