online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

Zomersalade met aardbei, asperges en geitenkaas

ingrediënten

250 gram groene asperges

250 gram aardbeien

75 gram fijne bladsla

200 gram zachte geitenkaas

2 lente-/bosuitjes

verse basilicum

4 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

1 eetlepel balsamicoazijn


  • 1 Snijd het uiteinde van de asperges af en kook de asperges met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken.
  • 2 Halveer de grotere aardbeien en bestrooi ze met een beetje peper. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Snijd de asperges doormidden. Verdeel de sla over 4 borden. Schik hierop de asperges, aardbeien, geitenkaas en bosui. Sprenkel de dressing erover en garneer eventueel met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Bestrijk de asperges na het blancheren met olijfolie en rooster ze in een grillpan.

wijnadvies

Asperges zijn dol op Pinot Gris van Arthur Metz uit de Elzas. Ook in de Moezel kunt u voor wit van deze druif terecht: Pinot Grigio van Lizard. Chardonnay combineert ook uitstekend. Schenk bij voorkeur Bourgogne, Indomita, Sunny Mountain of Danie de Wet.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 11 gram