online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Zomerse erwtensoep

Zomerse erwtensoep

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

ui

200 gram diepvriesdoperwten

200 milliliter vleesbouillon van tablet

200 milliliter melk

limoen

1 afbakstokbrood

1 stengel bleekselderij

50 milliliter kookroom

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 eidooier

8 plakjes salami


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin.
  • 2 Voeg de doperwten met bouillon en melk toe. Breng aan de kook.
  • 3 Verwijder de schil van de limoen, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Kook zachtjes 8 minuten.
  • 4 Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met eidooier. Snijd ieder bladerdeegplakje in vieren.
  • 5 Strooi de salami over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes op de salami.
  • 6 Draai de pakketjes zodat er een soort stengel ontstaat en bestrooi deze met zout en peper.
  • 7 Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven samen met het stokbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • 8 Giet de erwten, als ze klaar zijn, niet af maar pureer ze tot een gladde massa en zeef deze.
  • 9 Bewaar het residu in een bakje. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 10 Doe bij het residu een scheut olijfolie en fijngesneden bleekselderij.
  • 11 Maak hier met de staafmixer een soort tapenade van en breng deze op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de soep met een klein scheutje room, de salamistengels, de tapenade en het stokbrood.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 17 gram