online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
voorgerecht
Recepten Zomerse erwtensoep

Zomerse erwtensoep

ingrediënten

3 eetlepels olijfolie

ui

200 gram diepvriesdoperwten

200 milliliter vleesbouillon van tablet

200 milliliter melk

limoen

1 afbakstokbrood

1 stengel bleekselderij

50 milliliter kookroom

2 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 eidooier

8 plakjes salami


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit 1 eetlepel olie en fruit de ui goudbruin.
  • 2 Voeg de doperwten met bouillon en melk toe. Breng aan de kook.
  • 3 Verwijder de schil van de limoen, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg deze toe aan de bouillon. Kook zachtjes 8 minuten.
  • 4 Bestrijk ondertussen het bladerdeeg met eidooier. Snijd ieder bladerdeegplakje in vieren.
  • 5 Strooi de salami over 4 bladerdeegplakjes. Leg de andere bladerdeegplakjes op de salami.
  • 6 Draai de pakketjes zodat er een soort stengel ontstaat en bestrooi deze met zout en peper.
  • 7 Bak ze op de bakplaat in het midden van de oven samen met het stokbrood in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  • 8 Giet de erwten, als ze klaar zijn, niet af maar pureer ze tot een gladde massa en zeef deze.
  • 9 Bewaar het residu in een bakje. Breng de soep op smaak met zout en peper.
  • 10 Doe bij het residu een scheut olijfolie en fijngesneden bleekselderij.
  • 11 Maak hier met de staafmixer een soort tapenade van en breng deze op smaak met zout en peper.
  • 12 Serveer de soep met een klein scheutje room, de salamistengels, de tapenade en het stokbrood.


voedingswaarde

energie 515 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 17 gram