online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerse gratin met gehaktballetjes

Zomerse gratin met gehaktballetjes

ingrediënten

250 gram rundergehakt

400 gram rundergehakt

1 ei (losgeklopt)

1 eetlepel gehaktkruiden

225 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)

1 ei

1 teentje knoflook (geperst)

50 gram paneermeel

1 courgette (in dunne plakken)

450 gram aardappelschijfjes

50 gram jonge kaas (geraspt)

125 milliliter kookroom

2 teentjes knoflook

1 eetlepel gedroogde oregano

1 grote courgette

2 grote tomaten

100 gram jonge kaas

1 eetlepel gehaktkruiden

25 gram paneermeel

65 ml kookroom

1 eetlepel gedroogde oregano

1 grote tomaat (in plakken)


  • 1 Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen.
  • 2 Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven.
  • 3 Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en de oregano.
  • 4 Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal.
  • 5 Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.

wijnadvies

Een echt roségerecht. Kies bijvoorbeeld voor eentje uit het zonnige Franse zuiden: Saint Saturnin, Monastier of Sensas.


voedingswaarde

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 33 gram