online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

Zomerstamppot met ijsbergsla en boerenkaas

ingrediënten

1 kilogram aardappelpuree

1 kilogram kant-en-klare aardappelpuree

1 eetlepel kerriepoeder

1 krop ijsbergsla

300 gram belegen boerenkaas

50 gram gebakken uitjes


  • 1 Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing. Meng er 2 geperste teentjes knoflook en 1 eetl. kerriepoeder door.
  • 2 Verdeel de krop ijsbergsla in vieren, verwijder de stronken en snijd de bladeren in smalle reepjes. Schep de slareepjes door de puree en laat het geheel al roerende goed warm worden. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en schep de kaasblokjes erdoor. Bestrooi het gerecht met de krokante uitjes.

wijnadvies

Lekker met een Pinot Blanc uit de Elzas, of een droge Riesling van Rijn of Moezel (9-11°C).


voedingswaarde

energie 565 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 24 gram