voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerstamppot met saus van saucijzen

Zomerstamppot met saus van saucijzen

ingredi├źnten

4 saucijzen

2 teentjes knoflook

1 ui

400 gram gepelde tomaten

600 gram kruimige aardappels

2 groentebouillontabletten

2 courgettes

1 bos krulpeterselie


  • 1 Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en de ui lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten.
  • 5 Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 26 gram