online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Zomerstamppot met saus van saucijzen

Zomerstamppot met saus van saucijzen

ingredi├źnten

4 saucijzen

2 teentjes knoflook

1 ui

400 gram gepelde tomaten

600 gram kruimige aardappels

2 groentebouillontabletten

2 courgettes

1 bos krulpeterselie


  • 1 Trek de vellen van de saucijsjes en verkruimel het vlees. Bak het op middelhoge stand samen met de knoflook en de ui lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomaten zonder het sap toe en maak ze met een vork wat kleiner.
  • 3 Laat de saus op middelhoge stand circa 5 minuten inkoken. Mocht de saus wat te dik worden, voeg dan wat tomatensap toe.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de aardappelen gaar in ruim water met de bouillontabletten.
  • 5 Giet af en stamp ze fijn met de geraspte courgette en peterselie. Breng verder op smaak met zout en peper. Serveer met de vleessaus.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 26 gram