online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

moeilijk
180 min.
nagerecht
Recepten Zutphense Stadswalblokjes

Zutphense Stadswalblokjes

ingredi├źnten

25 gram suiker

100 milliliter slagroom

25 gram boter

10 gram oploskoffiepoeder

600 gram pure chocolade

600 gram melkchocolade


benodigdheden

vierkante schaal

vierkante taartvorm

bakpapier

bakkwastje

  • 1 Maak glucosesiroop door de suiker met 25 ml water te verwarmen, te roeren en zachtjes te koken tot er ⅔ over is.
  • 2 Verwarm de slagroom met de boter, de oploskoffie en de glucosesiroop. Smelt hierin al roerend 400 gram chocolade.
  • 3 Giet dit chocolademengsel in de vorm of op de schaal en zet minimaal 5 uur (of 1 nacht) in de koelkast om op te stijven.
  • 4 Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en laat afkoelen tot lauwwarm.
  • 5 Bestrijk de bovenkant van het opgesteven chocolademengsel met de gesmolten chocolade en laat hard worden.
  • 6 Keer de plak om op een stuk bakpapier en bestrijk de onderkant met een iets dikkere laag chocolade.
  • 7 Trek er, als de chocolade net gestold is, met een vork in een golfbeweging strepen in en laat verder uitharden.
  • 8 Snijd in blokjes van 2x2 cm. Bewaar ze in een afgesloten trommeltje. Lekker bij de koffie of thee.

bereidingstip

Vervang de glucosesiroop door blanke schenkstroop.


voedingswaarde

energie 21 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 0 gram