voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkoolpastei met kip en chorizo

Zuurkoolpastei met kip en chorizo

ingrediënten

10 plakjes filodeeg

100 gram boter

500 gram zuurkool naturel

250 gram gerookte kipfilets

100 gram chorizo

3 lente-/bosuitjes

125 milliliter crème fraîche

1 eetlepel mosterd


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk de vellen filodeeg met gesmolten boter. Vet de springvorm in en leg de vellen kruislings op elkaar in de springvorm. Laat het deeg over de rand vallen.
  • 2 Druk het vocht uit de zuurkool. Meng de zuurkool met de kip, chorizo, bosui en crème fraîche gemengd met mosterd. Schep het mengsel op het filodeeg en vouw het overhangende deeg erover.
  • 3 Bestrijk de bovenkant van de pastei met gesmolten boter en bak 25-30 minuten in de oven tot de pastei goudbruin is. Lekker met gebakken krieltjes.

bereidingstip

Strooi voor het bakken eens 2 eetlepels sesamzaad over de pastei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 26 gram