4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zuurkoolquiche met gehakt

Zuurkoolquiche met gehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
5 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 gram zuurkool

dit product is niet beschikbaar

227 gram ananasschijven

dit product is niet beschikbaar

300 gram gehakt

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quiche- of taartvorm

  • 1 Vet de quichevorm in. Snipper de ui.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul. Laat intussen de ananasschijven uitlekken en vang het sap op.
  • 3 Schep de zuurkool met het ananassap door het gehakt en laat, met het deksel op de pan in 10 min. zachtjes gaar stoven.
  • 4 Klop intussen de eieren los met de crème fraîche en kaas. Breng op smaak met peper.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de zuurkool over de deegbodem. Schenk het ei-kaasmengsel erover. Verdeel de ananas over de vulling. Bak de quiche in de oven in 30-35 min. lichtbruin en gaar.

bereidingstip

Van vlees naar vis? Laat het gehakt weg en meng 100 g gerookte zalm in reepjes door de gesmoorde zuurkool.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 681 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st