online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkoolschotel met kip, kaas en abrikozen

Zuurkoolschotel met kip, kaas en abrikozen

ingrediënten

1 kilogram vastkokende aardappel

150 gram gedroogde abrikozen

500 gram wijnzuurkool

500 gram zuurkool naturel

250 gram gerookte kipfilets

35 gram boter

35 gram bloem

400 milliliter melk

150 gram belegen kaas

1 theelepel kerrie

50 gram walnoten

50 gram amandelen


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Kook de aardappelplakken met zout in 8-10 minuten beetgaar. Wel de abrikozen.
  • 3 Breng de zuurkool aan de kook, giet deze af en laat uitlekken. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • 4 Verdeel een laagje aardappels over de ovenschaal. Verdeel de zuurkool, abrikozen en kipreepjes erover en eindig met weer een laagje aardappels.
  • 5 Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg al kloppend in gedeelten de melk toe tot een gladde saus ontstaat. Smelt de helft van de kaas erin en roer de kerriepoeder erdoor.
  • 6 Giet deze kaassaus over de ovenschotel en bestrooi met de walnoten en de rest van de kaas.
  • 7 Bak de zuurkoolschotel 12-15 minuten in het midden van de oven tot het gerecht goudbruin is.

bereidingstip

Vervang de abrikozen door blokjes ananas.


voedingswaarde

energie 785 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 34 gram