online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkoolschotel met sjalotjes

Zuurkoolschotel met sjalotjes

ingrediënten

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels arachideolie

400 gram speklapjes

400 gram doorregen varkenslappen

paprikapoeder

6 sjalotjes

2 rode paprika's

500 gram zuurkool

1 kaneelstokje

4 kruidnagels

200 milliliter appelsap


  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en het appelsap toe en schep om.
  • 3 Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
  • 4 Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree of krieltjes.

wijnadvies

Met Riesling wordt het een klassieker: Arthur Metz en Lizard zijn er dus ouderwets lekker bij.


voedingswaarde

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 19 gram