voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
50 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkoolschotel met sjalotjes

Zuurkoolschotel met sjalotjes

ingrediënten

3 eetlepels zonnebloemolie

3 eetlepels arachideolie

400 gram speklapjes

400 gram doorregen varkenslappen

paprikapoeder

6 sjalotjes

2 rode paprika's

500 gram zuurkool

1 kaneelstokje

4 kruidnagels

200 milliliter appelsap


  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de speklapjes, bestrooid met paprikapoeder, 1 minuut per kant. Schep ze uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes en paprika 2 minuten in het bakvet, voeg de zuurkool, het kaneelstokje, de kruidnagels en het appelsap toe en schep om.
  • 3 Leg het spek op de zuurkool. Zet de pan met deksel in de oven en stoof 40 minuten.
  • 4 Haal de laatste 10 minuten de deksel van de pan. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels. Lekker met aardappelpuree of krieltjes.

wijnadvies

Met Riesling wordt het een klassieker: Arthur Metz en Lizard zijn er dus ouderwets lekker bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 19 gram