voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkoolschotel met winterfruit

Zuurkoolschotel met winterfruit

ingrediënten

150 gram tuttifrutti

50 gram rozijnen

300 milliliter appelsap

1 kilogram kruimige aardappel

100 milliliter koffieroom

100 milliliter koffiemelk

50 gram boter

50 gram margarine

nootmuskaat

100 gram mager gerookt spek

1 ui

300 gram rundergehakt

2 eetlepels shoarmakruiden

500 gram zuurkool naturel


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de grote stukken tuttifrutti in reepjes. Meng de tuttifrutti met de rozijnen en het appelsap in een roestvrijstalen of geëmailleerd pannetje en breng het sap tot tegen de kook. Neem de pan van het vuur en laat het fruit 30 minuten wellen.
  • 2 Kook de aardappels in weinig water gaar in 25 minuten. Giet het kookwater af, schenk de room erbij, voeg 30 gram boter toe en breng de room aan de kook.
  • 3 Neem de pan van het vuur en stamp de aardappels tot een luchtige puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 4 Verhit een braadpan of wok droog voor en bak de spekjes uit.
  • 5 Voeg de ui toe en roerbak 2 minuten.
  • 6 Schep het gehakt en de shoarmakruiden erbij en roerbak het gehakt rul.
  • 7 Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Schep de tuttifrutti met het vocht erover. Schep het gehakt erop en spreid het gelijkmatig uit. Dek de schotel af met de aardappelpuree. Smelt de rest van de boter en bestrijk de puree hiermee.
  • 8 Zet de schotel middenin de voorverwarmde oven, temper de oven tot 175°C en bak de zuurkoolschotel gaar, warm en goudbruin in 35-40 minuten.

wijnadvies

Hier komt een Elzasser Pinot Gris in beeld, of een niet gerijpte Chardonnay (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 775 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 26 gram