voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Zuurkoolsoep met gerookte makreel

Zuurkoolsoep met gerookte makreel

ingrediënten

1 eetlepel arachideolie

1 eetlepel olijfolie

125 gram gerookte spekblokjes

2 lente-/bosuitjes

250 gram zuurkool naturel

1 theelepel paprikapoeder

1 theelepel chilipoeder

125 milliliter witte wijn

700 milliliter kippenbouillon

200 milliliter crème fraîche

150 gram gerookte makreelfilets


  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak de spekblokjes krokant.
  • 2 Houd wat groen loof van de bosui apart om te garneren. Roer de rest van de bosui met de zuurkool en paprikapoeder door de spekblokjes en roerbak 2-3 minuten.
  • 3 Giet de wijn en bouillon erbij en kook zachtjes 10-12 minuten. Roer de helft van de crème fraîche erdoor.
  • 4 Verdeel de makreel over 4 warme borden of kommen. Schep de hete zuurkoolsoep erop, verdeel de rest van de crème fraîche erover en bestrooi met bosui.

bereidingstip

Vervang de bosui door prei.. In plaats van makreel is gerookte zalm of gerookte kipfilet ook lekker in dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 16 gram