online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
15 min.
hoofdgerecht
Recepten Zuurkooltaart met rozijnen

Zuurkooltaart met rozijnen

ingrediënten

1 appel

1 eetlepel citroensap

500 gram wijnzuurkool

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 eetlepel bloem

1 eetlepel paneermeel

4 eieren

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel piccalilly

1 theelepel kerriepoeder

3 eetlepels zure room

3 eetlepels kwark

125 gram blanke rozijnen

200 gram komijnekaas


benodigdheden

springvorm

lage taartvorm

  • 1 Besprenkel de appelstukjes met het citroensap. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zuurkool met twee messen iets kleiner.
  • 2 Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover.
  • 3 Klop de eieren los met mosterd of piccalilly, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.
  • 4 Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  • 5 Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

De voorkeur gaat uit naar een koel geschonken glas Pinot Blanc of, iets krachtiger, Pinot Gris uit de Elzas (7-9°C).


voedingswaarde

energie 710 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 27 gram