voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
moeilijk
15 min.
hoofdgerecht
recepten Zuurkooltaart met rozijnen

Zuurkooltaart met rozijnen

ingrediënten

1 appel

1 eetlepel citroensap

500 gram wijnzuurkool

6 plakjes diepvriesbladerdeeg

1 eetlepel bloem

1 eetlepel paneermeel

4 eieren

1 eetlepel mosterd

1 eetlepel piccalilly

1 theelepel kerriepoeder

3 eetlepels zure room

3 eetlepels kwark

125 gram blanke rozijnen

200 gram komijnekaas


benodigdheden

springvorm

lage taartvorm

  • 1 Besprenkel de appelstukjes met het citroensap. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zuurkool met twee messen iets kleiner.
  • 2 Vet de bakvorm licht in, bekleed deze met de deeglapjes en prik de deegbodem hier en daar in. Strooi de bloem en het paneermeel erover.
  • 3 Klop de eieren los met mosterd of piccalilly, kerriepoeder en zure room of kwark. Meng de zuurkool, appelstukjes, rozijnen, peper, zout en geraspte kaas erdoor.
  • 4 Verdeel het zuurkoolmengsel over de taartbodem en strijk het glad.
  • 5 Schuif de taart in het midden van de voorverwarmde oven en bak hem in 35-40 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

De voorkeur gaat uit naar een koel geschonken glas Pinot Blanc of, iets krachtiger, Pinot Gris uit de Elzas (7-9°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 23 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 27 gram