online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Zuurkooltaartjes met ham, kaas en abrikozen

Zuurkooltaartjes met ham, kaas en abrikozen

ingrediënten

4 plakjes bladerdeeg

4 plakjes hartigetaartdeeg

250 gram zuurkool naturel

125 gram hamreepjes

75 gram gedroogde abrikozen

4 eieren

theelepel kerriepoeder

125 milliliter kookroom

100 gram belegen kaas


benodigdheden

4 eenpersoons taartvormpjes

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC.
  • 2 Bekleed de vormpjes met het deeg en prik de bodems in met een vork. Bak de deegbodems circa 5 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Dep intussen de zuurkool droog met keukenpapier. Meng de ham en abrikozen erdoor.
  • 4 Klop de eieren los met kerriepoeder, kookroom, de helft van de kaas, zout en peper.
  • 5 Vul de deegbodems met de zuurkool. Schenk het eimengsel erop en verdeel de rest van de kaas erover.
  • 6 Bak de zuurkooltaartjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

bereidingstip

Neem voor dit recept pruimen of dadels in plaats van abrikozen.. Vervang de helft van de kaas door plakjes brie en leg deze voor het bakken op de taartjes.


voedingswaarde

energie 490 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 23 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier