voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

ingrediënten

300 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

2 eieren

theelepel bakpoeder

150 gram boter

2 eetlepels amandelen

bloem

150 gram suiker

2 eetlepels honing

125 milliliter slagroom

75 gram walnoten

75 gram hazelnoten

75 gram blanke amandelen


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

  • 1 Meng de bloem, de basterdsuiker, 1 ei en het bakpoeder. Voeg boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes.
  • 2 Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem.
  • 4 Voeg de honing toe en roer de room en de wal- en hazelnoten erdoor. Blijf roeren tot een taaie massa ontstaat.
  • 5 Bestrooi de springvorm met de gemalen amandelen. Rol, op een met bloem bestoven werkvlak, ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 6 Bekleed de bodem van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede. Er blijft deeg over voor figuurtjes.
  • 7 Verdeel het notenmengsel over de deegbodem. Dek dit af met de tweede deeglap en druk de randen vast op de deegbodem.
  • 8 Prik gaatjes in het deegdeksel. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes en plak deze met het tweede losgeklopte ei vast.
  • 9 Strijk de rest van het ei over de pie. Bak deze taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1385 kcal
vet 84 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 130 gram
eiwit 25 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier