online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
moeilijk
30 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

Zwitserse pie met walnoot, hazelnoot en amandel

ingrediënten

300 gram bloem

100 gram witte basterdsuiker

2 eieren

theelepel bakpoeder

150 gram boter

2 eetlepels amandelen

bloem

150 gram suiker

2 eetlepels honing

125 milliliter slagroom

75 gram walnoten

75 gram hazelnoten

75 gram blanke amandelen


benodigdheden

vershoudfolie

springvorm

  • 1 Meng de bloem, de basterdsuiker, 1 ei en het bakpoeder. Voeg boter toe en snijd die met twee messen in kleine stukjes.
  • 2 Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak dit in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de suiker in een pan met dikke bodem.
  • 4 Voeg de honing toe en roer de room en de wal- en hazelnoten erdoor. Blijf roeren tot een taaie massa ontstaat.
  • 5 Bestrooi de springvorm met de gemalen amandelen. Rol, op een met bloem bestoven werkvlak, ⅔ van het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 6 Bekleed de bodem van de vorm ermee. Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 cm doorsnede. Er blijft deeg over voor figuurtjes.
  • 7 Verdeel het notenmengsel over de deegbodem. Dek dit af met de tweede deeglap en druk de randen vast op de deegbodem.
  • 8 Prik gaatjes in het deegdeksel. Vorm van het overgebleven deeg blaadjes en plak deze met het tweede losgeklopte ei vast.
  • 9 Strijk de rest van het ei over de pie. Bak deze taart in 30-35 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.


voedingswaarde

energie 1385 kcal
vet 84 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 130 gram
eiwit 25 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier