Vastgoed


SPAR heeft veel contact met gemeenten en woningbouwcorporaties. Het is de wens van gemeentebesturen om de levendigheid van de kleinere kernen te behouden. De aanwezigheid van een supermarkt is daarbij essentieel. Dit gegeven past mooi bij ons uitgangspunt dat SPAR buurtsuper de sociale pijler in de buurt is.

SPAR wil vroegtijdig betrokken raken bij nieuwe initiatieven in dorpen of stadswijken. Herontwikkeling, revitalisering en herstructurering zijn resultaten van jarenlange voorbereidingen op bureaus van ambtenaren Ruimte en Economie. Samen met gespecialiseerde bureaus op het gebied van Ruimte en Planologie willen we meedenken in het terugbrengen van waardevolle commerciële functies in wijk of dorp.

Locaties SPAR

SPAR beschikt zelf niet over onroerend goed, maar treedt bij voorkeur op als hoofdhuurder van SPAR-vestigingen. We huren locaties hoofdzakelijk via beleggers en in een aantal gevallen van particuliere eigenaren. Ook komt het soms voor dat de ondernemer zelf eigenaar is van het bedrijfspand. Bij werving wordt er met SPAR onderhandeld over de gewenste huurprijs.

SPAR Buurtwinkels
De grootste winkelformule van SPAR is de SPAR buurtsuperformule met 207 vestigingen in 2015.

Uitgangspunten locatie SPAR buurtwinkel:
• Inwoners primair marktgebied met meer dan 2.000 inwoners
• In dorpscentrum of wijkcentrum met goede zichtbaarheid
• Bij voorkeur een solitaire vestiging
• Metrage tussen de 500 tot 800m2

SPAR City winkels
In 2015 waren er ongeveer 22 SPAR City winkels in 12 steden. Inmiddels is het aantal SPAR City winkels gegroeid tot 30 winkels, alleen de afgelopen maanden al werden SPAR City winkels geopend in o.m. Amsterdams, Breda, Eindhoven, Zutphen en Zwolle. Het is de ambitie van SPAR om het aantal SPAR City winkels uit te breiden naar zeker 100 winkels.

Het aanbod bij de SPAR City winkels is grotendeels gericht op passanten. Veel verse en gemaksproducten en producten voor directe consumptie zoals belegde broodjes, smoothies of gewoon koffie met wat lekkers erbij. Daarnaast speciale vind je bij SPAR City winkels mealdeals voor een snel ontbijt, een gezonde lunch of een gemakkelijke avondmaaltijd. Kortom; bij SPAR City winkels vind je alles voor de kleine boodschappentrip.

Uitgangspunten locatie SPAR City Store:
• Focus op steden met een levendige binnenstad
• Gelegen in een omgeving waar gewerkt wordt en mensen verblijven (van kantoor tot station)
• Een omgeving waarin gewoond wordt is voor ons van toegevoegde waarde
• Optimale zichtbaarheid en bereikbaarheid
• Metrage vanaf 200 meter tot maximaal 500 
• Opleveringsniveau in overleg vast te stellen

Wil je meer weten over SPAR vastgoed?
Bekijk onze folder ‘Op zoek naar nieuwe locaties’ of neem contact op met Christian Koopmans (manager Acquisitie en Vastgoed) via telefoonnummer 088-445 7777 of mail naar servicebureau@despar.nl.