- 1 Verwarm de oven voor op 175C.
- 2 Schil de winterpenen, snijd in de lengte doormidden of in vieren en leg in een ovenschaal.
- 3 Voeg de helft van de zonnebloemolie toe en kruid met zout en peper. Schenk er de gembersiroop overheen en hussel het geheel goed door elkaar.
- 4 Plaats in de voorverwarmde oven en laat zo’n 30 minuten roosteren.
- 5 Verwarm ondertussen een grillpan met de rest van de zonnebloemolie. Kruid de karbonades met zout en peper en grill ze om en om tot ze mooi gekleurd zijn. Plaats de pan in de oven en laat nog 10 minuten garen.
- 6 Snijd de koriander fijn en voeg samen met het sesamzaad toe aan de winterpeen. Schep goed om en plaats nog 5 minuten in de oven.
- 7 Snijd de karbonades in mooie plakjes en serveer op de geroosterde peen.
- 8 Serveer er gekookte basmatirijst bij.