8 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Kaneelkip met vijgen op een prikker

Kaneelkip met vijgen op een prikker

ingrediënten


15 min
8 personen
24 basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

7 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

24 cocktailprikkers

  • 1 Vermeng de blokjes kip met de specerijen, olie en honing.
  • 2 Leg de vijgen in een kommetje en giet er kokend water op.
  • 3 Verwarm een koekenpan en bak de kip op middelhoge stand om en om bruin en gaar. Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de vijgen af en snijd ze doormidden. Steek ze aan een prikker en zet ze samen met een basilicumblaadje rechtop op een stukje kip. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang gedroogde vijgen door verse vijgen of gedroogde abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté